0630801510

Lymfe massage

Lymfe massage is een zachte, rustige en stimulerende massagetechniek(via voet en onderbenen)die tot doel heeft een verbeterde vochtafvoer tot stand te brengen. Het immuunsysteem te activeren, pijn te verminderen en het lymfevatenstelsel aan te zetten tot aanmaak van nieuwe lymfevaten

Wanneer gebruik je deze massagevorm? Bij reiniging van het lymfesysteem, oedeem(vochtophoping), voor en na operaties, na infecties en/of ontstekingen, bij stress en/of hoge bloeddruk.

Wat zijn lymfen eigenlijk? Lymfeklieren zijn verzamelplaatsen voor witte bloedcellen. De witte bloedcellen beschermen tegen indringers zoals bacteriën en virussen. Lymfeklieren zorgen er voor dat een infectie of ontsteking ergens in uw lichaam niet verder gaat naar de rest van uw lichaam. Witte bloedcellen kunnen antistoffen maken tegen bacteriën en virussen en deze vernietigen.
In uw lichaam zitten honderden lymfeklieren. De lymfeklieren staan in verbinding met lymfevaten. Via de lymfevaten stroomt helder vocht (lymfe) uit de verschillende weefsels in uw lichaam naar de lymfeklieren en van daaruit uiteindelijk naar uw bloedvaten.